miércoles, 10 de agosto de 2011

vestit opresor


                                                     
                                





¿qui pot  defensar l’ espoli  que patim tots els catalans i catalanes?

Qui pot defensar que els estudiants catalans rebin només el 5% de totes las beques del estat y els estudiants de Madrid rebin el58%?

¿Qui no voldria veure augmentada la renta per càpita anual dels catalans en uns 2.400€ al any si tinguéssim seguritat social pròpia? 

¿Qui pot defensar que el "Ministeri de Cultura" faci un gasto anual per cada espanyol de 47€ y per cada català només de 5€?

¿Qui voldria  viatjar amb el 40% dels  trens construïts  per l’ Estat durant  la dècada  dels  70 que es  consideraren obsolets y que encara  circulen per Catalunya, mentre que Madrid només  té el 4%?

¿Qui no voldria veure  el seu  país 7 vegades més  ric  com  va dir el Premi  Nobel de Economia  Aplicada en la UB el passat mes de maig?

¿Qui pot defensar que 1 de cada 3 anys el Ministeri de Foment no inverteixi  res  de res  a  Catalunya?

¿Qui vol,  que cada any  ens  robin 20.000.000.000 de euros (11% del PIB)?

 Som  la regió  del  món que té més dèficit  per  part  del seu govern.

 ¿Podem  tolerar que s’inverteixen 12,7 milions d’ euros  

en medi ambient en l’aeroport del Prat, i 300 milions  al de Barajas?

¿Es pot  defensar que entre 1985 i 2005 només  s’ han construït  a Catalunya 20km de autovies  mentre que a Madrid  s’han fet prop  de 900Km en  idèntic espai de temps? ¿Es pot  acceptar  y no protestar quan a Catalunya només s’inverteix  una mitjana del 12% del PIB espanyol anual tot i aportar el 22% del mateix PIB espanyol?

¿Es pot  acceptar l’agreujament  que hem patit amb l’AVE? A Catalunya, per l ‘AVE, el govern va invertir  316€ per català , però  en el mateix any va invertir 1.198€ per andalús, 894€ per madrileny,  574€ per aragonès y 407€ per castellanomancheg.

¿Es pot  acceptar pagar peatges y més peatges?

Amb la dependència de Catalunya  respecte  España nosaltres  els catalans , estem perden l’ oportunitat de viure  millor. Estem perden l’ oportunitat de donar un futur millor als nostres fills.

Espanya es un mal negoci a nivell  cultural però sobretot  a nivell  econòmic, y ho és perquè tractar a Catalunya como una colònia forma part del  seu leitmotiv nacional. I per acabar...: el Govern Espanyol regalarà al F.C.Reial Madrid 1.000.000  d´Euros amb l’excusa de donar imatge d’Espanya a la resta del mon. O sigui que els catalans també subvencionem al Reial Madrid.

No hay comentarios:

Publicar un comentario